Kål, kål, kål


I uge 43 har vi tre slags kål: Rødkål, hvidkål og grønkål. det kan være lidt overvældende med alle de kål. Så her er et bud på, hvordan jeg i den kommende uge vil bruge de tre slags kål sammen med gulerødderne og porrerne, der også gemmer sig i posen.

Coleslaw: Jeg skal helt sikkert lave Coleslaw. Fint strimlet hvidkål og gulerødder i mængdeforholdet 2:1. Vendt i dressing med cremefraiche fortyndet med lidt fløde, en god klat sennep og selvfølgelig salt og peber. Hvis haven har det, så kom lidt grønt drys i, purløg, bronzefennikel eller persille har jeg stadig stående. Kan serveres til alt.

Rødkålstzatziki:

Hvis man vil vente lidt med den gode gammeldaws julerødkål, så kan man kaste sig ud i en græsk nordisk alliance. Istedet for agurk vender man sin græske yoghurt (eller drænede danske naturel) med snittet rødkål, tilsætter den største mængde hvidløg, man kan holde ud og salt og peber. Hvis man har en citron liggende kan det også være godt med et skvæt citron saft.

Grønkålsminestronesuppe: Inden vi fik børn spiste vi min kæreste og jeg minestronesuppe en gang om ugen. Selvfølgelig fordi det smager godt, men også fordi, at så får man brugt resten af de der grønsager, der ligger og roder i bunden af grøntsagskuffen. Minestrone er den perfekte oprydningsret til vintergrøntsager. Børnene har altid opfattet grønne grøntsager i sammenkogte retter som kryptonit, men dette efterår skal minestronesuppe med grønkål, min absolutte favorit, tilbage på køkkenbordet igen.

Et hakket løg og hvidløg steges til løgene er gennemsigtige. Derefter tilsættes rigeligt med grøntsager i mundrette stykker, i denne uge gulerødder og porrer, der også steges med. I vendes en dåse flåede tomater, samt en liter vand. Har man tilfældigvis en liter hønsebuillon fra den kogte høne i går, så brug da den. Men i min verden er det kun kokke i tv der har sådan noget. Når grøntsagerne er møre tilsætter men grønkålen, der er fintsnittet. Man krydrer selvfølgelig med salt og peber, timian rosmarin eller hvad man nu har af krydderurter. Ved siden af har man kogt nogle suppehorn, som vippes i til sidst, så de ikke suger for meget væde. Serveres med revet pamesan, et skvæt god olie og måske lidt brød.

Udvalgte blogindlæg
Posts Are Coming Soon
Stay tuned...
Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square